(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
* Kerlábková omáčka *
Potřebné ingredience
Kedlubny (asi 4 - 5 středně velkých), sůl, trochu tuku, mouka, smetana, masox, voda, vejce, rohlíky.
Postup přípravy
Toto je nejoblíbenější jídlo naší rodiny (kromě tatínka - tomu musíme uvařit vždy něco extra). Jako dítě jsem se po ní mohla utlouct a teď tak "jančí" i moje děti. Je to rychlé a levné.
Kedlubny nakrájíme na kostičky (já krájím maličké, aby se dobře jedly i mé mladší dceři) a v trochu osolené vodě povaříme, aby změkly (stačí 10 - 15 minut). Potom si z tuku a mouky uděláme zásmažku, do níž přidáme kedlubny i s vodou, ve které se vařily. Zásmažka není nutná, můžeme zahustit "záklechtkou" (mouka s vodou rozmíchaná v hrnku) - vyloučíme tím tuk. Dělám oběma způsoby - podle nálady. :-) Potom přidáme smetanu a masox a provaříme, přičemž "doladíme" hustotu omáčky (je-li hustá příliš, zředíme vodou,popřípadě mlékem; je-li příliš řídká, přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody) a taky její chuť (já většinou dosoluji). U nás podáváme s vajíčkem natvrdo a s čerstvým rohlíkem - chutná nám tak nejlíp! S knedlíkem to není ono.
Kedlubny nakrájíme na kostičky (já krájím maličké, aby se dobře jedly i mé mladší dceři) a v trochu osolené vodě povaříme, aby změkly (stačí 10 - 15 minut). Potom si z tuku a mouky uděláme zásmažku, do níž přidáme kedlubny i s vodou, ve které se vařily. Zásmažka není nutná, můžeme zahustit "záklechtkou" (mouka s vodou rozmíchaná v hrnku) - vyloučíme tím tuk. Dělám oběma způsoby - podle nálady. :-) Potom přidáme smetanu a masox a provaříme, přičemž "doladíme" hustotu omáčky (je-li hustá příliš, zředíme vodou,popřípadě mlékem; je-li příliš řídká, přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody) a taky její chuť (já většinou dosoluji). U nás podáváme s vajíčkem natvrdo a s čerstvým rohlíkem - chutná nám tak nejlíp! S knedlíkem to není ono.
Kedlubny okrájíme a nakrájíme na kostičky.
Povaříme
Zahustíme, dochutíme a je to.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krhak
(upraveno)
26. 3. 2011, 22:59